Amsterdam,
16
augustus
2011
|
09:40
Europe/Amsterdam

Telegraaf.nl gaat samenwerking aan met TomTom voor verkeersinformatie

TomTom HD Traffic biedt meest accurate informatie voor Telegraafbezoekers.
Telegraaf.nl gaat gebruikmaken van de TomTom HD Traffic verkeersinformatie.

De file- informatie is vanaf vandaag beschikbaar via www.telegraaf.nl of via de directe url: www.telegraaf.nl/verkeer/
TomTom HD Traffic is gebaseerd op de positiebepaling van anonieme GSM-gebruikers, gebruikers van de  TomTom iPhone app of een navigatiesysteem en de publieke verkeersinformatie. Daarmee kan er exact worden gezien waar een file begint en stopt en hoe deze zich ontwikkeld. Bestuurders kunnen hun reistijd met TomTom HD Traffic nu al met gemiddeld 15% verminderen.
Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, verantwoordelijk voor digitale activiteiten, meent dat TomTom een a-merk is dat goed bij een leidend nieuwsmerk als De Telegraaf past. “De keuze voor TomTom was dan ook eenvoudig. Het bedrijf beschikt nu eenmaal over de meest uitgebreide en accurate verkeersinformatie. Hierdoor kunnen we de bezoekers van Telegraaf.nl beter voorzien van veel adequatere file-informatie, waaronder de verwachte vertraging in minuten. Door de samenwerking met TomTom dekken we nu 99,9% van alle wegen inclusief binnenwegen in dorpen en steden, secundaire wegen en hoofdwegen."
Joost Jetten, vice-president Benelux en Zuid-Afrika van TomTom: “Telegraaf.nl is als de grootste nieuwssite een interessant platform om onze TomTom HD Traffic verkeersinformatie op aan te bieden. Op dit moment wordt de informatie al op andere platformen aangeboden waaronder onze eigen TomTom LIVE apparaten en de iPhone app. Met de samenwerking met Telegraaf.nl vindt onze informatie de weg naar nog veel meer weggebruikers. Deze samenwerking sluit aan bij het door ons in september 2010 gepubliceerde verkeersmanifest waarin wij de belofte maken met onze verkeersinformatie het totaal aantal files te verminderen.”
In de toekomst gaan TomTom en De Telegraaf kijken waar er nog meer samenwerkingsmogelijkheden liggen.