Amsterdam,
04
juni
2012
|
09:30
Europe/Amsterdam

Telegraaf.nl komt met Dagboek Kunduz

Zeven mannen en vrouwen. Eén missie. Standplaats: Kunduz

Vandaag start op Telegraaf.nl een 14-delige online videoserie over de Nederlandse militairen, politieagenten en diplomaten in Afghanistan: Dagboek Kunduz. Zeven van hen hebben een camera meegekregen en geven een uniek en persoonlijk beeld van de missie in Kunduz.

Zes weken lang krijgen we antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Dagboek Kunduz geeft een realistisch beeld van het werk en het leven van deze mannen en vrouwen, die hun leven wagen om Afghanistan veiliger te maken.

We volgen Ahmad, die na zeventien jaar weer terugkeert naar zijn geboorteland Afghanistan. Ex-rechercheur Jos brengt zijn berg aan ervaring over op Afghaanse politieagenten. De vrouw van politietrainer Niels is hoogzwanger. Zal hij bij de geboorte van zijn tweede kind zijn?

Dan is er Jochem van het Korps Mariniers, die zich in Kunduz bezighoudt met levensgevaarlijke explosieven. De onbevreesde Oege rijdt in de Bushmaster, een stoer pantservoertuig. De jonge verpleegster Bo staat klaar als er zieken of gewonden zijn en de doortastende diplomate Caecilia helpt het Afghaanse rechtssysteem te verbeteren.

“Militairen, politiemensen en diplomaten, die hun leven in de waagschaal stellen voor de vrede en veiligheid, verdienen groot respect”, zegt Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf. “Dat we via Dagboek Kunduz hun werkzaamheden op de voet kunnen volgen op telegraaf.nl, maar ook in de krant, is niet alleen informatief, maar ook een vorm van eerbetoon.”

Dagboek Kunduz wordt geproduceerd door Telegraaf Video Media en is iedere maandag en vrijdag te zien op http://www.dagboekkunduz.nl