Amsterdam,
12
mei
2010
|
18:06
Europe/Amsterdam

Telegraaf.nl komt met Dagboek van Onze Helden

Vanaf 15 mei start op Telegraaf.nl een online videoserie over de laatste lichting militairen die momenteel in Afghanistan dient onder Nederland als leidende natie: Dagboek van Onze Helden (www.dagboekvanonzehelden.nl).

Een serie die is gefilmd door de militairen zelf met tien camera's van De Telegraaf. Door de ogen van de militairen zien we het dagelijks leven van de Nederlandse deelnemers aan de ISAF-missie. Dagboek van Onze Helden geeft een realistisch beeld van het werk en leven van onze militairen en burgers op missie.
De camera’s gaan mee met mariniers op patrouille in het conflictgebied die mogelijke bommen onschadelijk maken, en met een chirurg en verpleger aan het werk in het ziekenhuis op Kamp Holland. De bemanning van een Chinook helikopter filmt hoe zij bij zestig graden Celsius een transport veilig door de stofwolken loodst. Daarnaast filmt een jonge vrouwelijke militair patrouilles die zij rijdt in een Bushmaster en hoe ze ’s avonds met een fles water in een geïmproviseerde badkamer van bouwplastic moet douchen.
In Dagboek van Onze Helden krijgen we zes weken lang in een serie persoonlijke verslagen antwoord op de vraag wie de mensen zijn die bereid zijn hun eigen veiligheid op het spel te zetten en een comfortabel leven in Nederland verruilen voor harde omstandigheden.
Sjuul Paradijs, Hoofdredacteur De Telegraaf: ‘Onze militairen in Afghanistan, maar ook elders in de wereld, zijn ware helden. Voor het eerst krijgt Nederland te zien, vanuit het perspectief van de militair, hoe het is om op missie te zijn, de spanning die dit met zich meebrengt en de enorme impact die dit heeft op het leven van de militair en voor de familie en vrienden.’
‘Dit levert onthullend materiaal op en de opzet van deze serie past uitstekend in onze berichtgeving en ook in de acties die De Telegraaf de afgelopen jaren heeft gevoerd vóór onze mannen en vrouwen die hun leven op het spel zetten.’
Peter van Uhm, Commandant der Strijdkrachten: ‘Niemand kan het verhaal beter vertellen dan de militair zelf. Zij ervaren dagelijks hoe het is om in Afghanistan met de opbouw van het land bezig te zijn. Dankzij dit unieke videoproject wordt hun werk inzichtelijk gemaakt, het geeft ze de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen.’
Dagboek van Onze Helden wordt geproduceerd door de afdeling Video Media van Telegraaf Media Nederland en wordt zes weken lang op maandag, woensdag en vrijdag uitgezonden op Telegraaf.nl in twintig webisodes: de serie wordt online uitgezonden. Voorafgaand aan de serie blikt Telegraafverslaggever Charles Sanders met een uitgebreid artikel in De Telegraaf van zaterdag 15 terug op de missie in Afghanistan vanaf 2006 tot heden.