Amsterdam,
23
januari
2017
|
07:50
Europe/Amsterdam

TMG bevestigt ontvangst van een ongevraagd voorwaardelijk voorstel van Talpa Holding N.V.

In antwoord op de openbare aankondiging door Talpa Holding bevestigt Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) dat zij een ongevraagd, niet-bindend, voorwaardelijk voorstel heeft ontvangen van Talpa inhoudende de verwerving van alle uitgegeven en uitstaande certificaten van TMG voor een indicatieve prijs van EUR 5,90 (cum dividend) in contanten per TMG-certificaat (het Talpa Voorstel).

De Raad van Commissarissen (RvC) en de Raad van Bestuur (RvB) van TMG zullen het Talpa Voorstel overwegen en zullen dit samen met hun financiële- en juridische adviseurs zorgvuldig beoordelen. Het Talpa Voorstel zal worden vergeleken met de zelfstandige strategie van TMG en andere strategische alternatieven, waaronder het voorstel dat ontvangen is van het Mediahuis en het VP Exploitatie consortium waarover TMG momenteel met Mediahuis en het VP Exploitatie in gesprek is. Hierbij houden de RvC en RvB nadrukkelijk rekening met de belangen van alle stakeholders van TMG, met inbegrip van de aandeelhouders.

Verdere mededelingen zullen worden gedaan indien van toepassing.

Dit is een openbare aankondiging van Telegraaf Media Groep N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014). Deze openbare aankondiging bevat geen offerte, noch een uitnodiging tot het doen van een bod, voor het kopen of aanbieden van effecten in Telegraaf Media Groep N.V.

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is het grootste mediabedrijf in Nederland, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en – via een strategische partnership - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa op het gebied van puzzelbladen en digitale puzzels. Onze missie is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl.