Amsterdam,
20
februari
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

TMG bevestigt ontvangst verhoging voorwaardelijk voorstel van Mediahuis/VP Exploitatie naar Eur 5,90

Onder verwijzing naar het persbericht van 19 februari van Mediahuis/VPE maakt de Telegraaf Media Groep (TMG) bekend dat zij, naar aanleiding van het niet-bindend, voorwaardelijk voorstel dat zij heeft ontvangen van Mediahuis/VPE een verhoging van het indicatieve voorstel heeft ontvangen op de verwerving van alle uitgegeven en uitstaande certificaten van TMG van Eur 5,25 naar Eur. 5,90.

TMG is met Talpa en Mediahuis/VP Exploitatie in gesprek over onder andere de financiële voorwaarden, strategische aspecten, dealzekerheid en mededinging clearance, financiering en transactiestructuur, alsook over garanties ten aanzien van de strategie van TMG in het algemeen en de borging daarin van de redactionele vrijheid van de journalistiek in het bijzonder.

De raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur (de Raden) overwegen en beoordelen beide voorstellen zorgvuldig, tezamen met hun financiële en juridische adviseurs. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen van alle stakeholders van TMG, inclusief de aandeelhouders.

In de tussentijd blijven de Raden zich richten op de uitvoering van de zelfstandige strategie van TMG in het belang van TMG, de betrokken onderneming en alle stakeholders, inclusief de aandeelhouders.

Verdere mededelingen zullen worden gedaan indien van toepassing.

Dit is een openbare aankondiging van Telegraaf Media Groep N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014). Deze openbare aankondiging bevat geen offerte, noch een uitnodiging tot het doen van een bod, voor het kopen of aanbieden van effecten in Telegraaf Media Groep N.V.

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste mediabedrijven in Nederland, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals Noordhollands Dagblad en Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en – via een strategisch partnership met Talpa - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. Onze missie is consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl.