Amsterdam,
06
maart
2017
|
19:00
Europe/Amsterdam

TMG bevestigt ontvangst verhoogd voorstel Talpa en herbevestigt steun voor bod Mediahuis en VP Exploitatie

Telegraaf Media Group N.V. (“TMG”) heeft kennis genomen van het persbericht van Talpa Holding N.V. (“Talpa”) van gisteravond met daarin een verhoging van het voorgenomen bod naar EUR 6,50 per aandeel en het persbericht van Mediahuis en VP Exploitatie (het “Consortium”) van vanochtend waarin het Consortium bevestigt dat het door het Consortium gehouden belang strategisch is en niet aan Talpa zal worden verkocht.

Zoals in het gezamenlijke persbericht van TMG en het Consortium van gisteren is uiteengezet, heeft het voorgenomen bod van Talpa geen kans van slagen vanwege het 59%-belang van het Consortium, dat steeds uitdrukkelijk heeft aangegeven dat het hogere biedingen van Talpa niet wil overwegen. Het Consortium heeft dit vanochtend weer bevestigd. Het gisteravond door Talpa verhoogde bod verandert niets aan deze situatie. Het staat Talpa ook nu, nadat TMG en het Consortium het Merger Protocol ondertekend hebben, vrij overeenstemming te bereiken met (leden van) het Consortium.

De Raad van Commissarissen, thans eveneens tijdelijk belast met het bestuur van TMG, bevestigt de aanbeveling en steun voor het bod van het Consortium vanwege de overtuigende strategie van het Consortium in combinatie met TMG, de dealzekerheid, de faire prijs en de overige gisteren toegelichte redenen.

Nadere mededelingen volgen indien en wanneer daarvoor aanleiding bestaat.

Dit is een openbare aankondiging van Telegraaf Media Groep N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).

 

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste mediabedrijven in Nederland, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals Noordhollands Dagblad en Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en – via een strategisch partnership met Talpa - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. Onze missie is consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl.