Amsterdam,
02
mei
2013
|
09:26
Europe/Amsterdam

TMG biedt automated trading voor video advertising

Vanaf vandaag biedt TMG automated trading voor video advertising aan. TMG wil hiermee haar positie op de video markt verder verstevigen. Adverteerders kunnen nu naast display ook video advertising via deze methode inkopen.

Automated trading, het automatisch verhandelen van advertentieruimte, heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen in display advertising. Deze ontwikkeling begint nu ook voor online video door te breken. De grootste drijfveren hiervoor zijn het versimpelen van het order proces, de mogelijkheid om te optimaliseren en prijsdifferentiatie toe te passen op elke view. Buiten automated trading worden er meer advertentieformaten ondersteund, zoals de overlay-ad. Hiermee kunnen de adverteerderproposities beter worden aangesloten op de videocontent.

“We willen klaar zijn voor de mediabureaus van morgen. Het geautomatiseerd inkopen van display was stap één en video is een logische vervolgstap op dit moment, als we kijken naar het niveau van de Nederlandse tradedesks” Aldus Pieter van den Bergh, Productmanager online video, TMG.

Pieter vervolgt: “TMG heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met automated trading. Met zo'n 60 miljoen video-impressies per maand, is het een logische stap om dit mechanisme nu ook voor video toe te passen. We kiezen voor het systeem van LiveRail, we kwamen met hen in contact omdat we de COO Brian Kane nog kennen uit de Admeld tijd toen we begonnen met het automatiseren van onze displays. Natuurlijk heeft LiveRail de juiste techniek voor ons, maar de zekerheid dat er ook de juiste mensen zitten gaf de doorslag.”

Brian Kane (COO – LiveRail): “Terwijl er vaak naar de U.S. wordt gekeken als bron van innovatie op het gebied van advertentietechnologie, is TMG een goed voorbeeld van hoe Europese bedrijven voorop kunnen lopen als het om technische innovatie gaat. Het team van TMG blijft zeer vooruitstrevend als het gaat om gebruik van ad-technologie. We geloven dat we samen met hun team de adoptie van het automatisch verhandelen van video advertising kunnen vergroten. Hiermee maken we adverteren effectiever.”