Amsterdam,
18
januari
2018
|
18:00
Europe/Amsterdam

TMG dient verzoek beëindiging beursnotering in

 

 


Op 15 december 2017 werd de overdracht van het belang van 29,16% van Talpa in TMG aan Mediahuis afgerond. Voorts verwierf Mediahuis certificaten van aandelen TMG op de beurs en in directe transacties als gevolg waarvan het belang van Mediahuis en haar Nederlandse 100% dochtervennootschap Gerald BidCo B.V. in TMG thans 98,5% is. De beursexit van TMG wordt nu in gang gezet.

Beëindiging beursnotering
Vandaag is het verzoek ingediend bij Euronext Amsterdam N.V. (“Euronext”) om de noteringsovereenkomst tussen TMG en Euronext - en daarmee de beursnotering van de certificaten van aandelen - te beëindigen.

Uitkoopprocedure
Mediahuis start op korte termijn een uitkoopprocedure op grond van artikel 2:92a van het Burgerlijk Wetboek, teneinde de resterende aandelen in het kapitaal van TMG te verkrijgen. In het kader van de uitkoopprocedure zal Mediahuis de prioriteitsaandelen in het kapitaal van TMG van de Stichting Beheer van Prioriteitsaandelen Telegraaf Media Groep N.V. overnemen.

Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis: “Dit is voor Mediahuis een belangrijk moment en we zijn dan ook tevreden om dit hoofdstuk vlak na de start van een nieuw jaar positief te kunnen afronden. Vanaf 2018 zal TMG volledig deel uitmaken van Mediahuis waardoor we ons voor de volle 100% kunnen richten op de verdere uitrol van het toekomstplan en de nieuwe koers voor TMG.”

Marc Vangeel, CEO van TMG: “De beursexit biedt TMG rust en ruimte zodat we ons volledig kunnen richten op het uitvoeren van de toekomstplannen. Mediahuis is een groep die het journalistieke belang hoog in het vaandel heeft en vele synergiemogelijkheden biedt. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk met hen dit mooie mediabedrijf weer sterk en leidend gaan maken.”

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; het online videoplatform Telegraaf VNDG; regionale dagbladen (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander); digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal. TMG werkt samen met Talpa op het gebied van online televisie: Talpa levert het technische platform waarop Telegraaf VNDG een mix van nieuws, sport en entertainment aanbiedt. Daarnaast heeft TMG merken en titels die zich richten op entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal) en bezit TMG een indirect belang in puzzeluitgever Keesing. De missie van TMG is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar www.tmg.nl.

Over Mediahuis
Mediahuis is een van de leidende mediagroepen in zowel België als Nederland en realiseert een jaarlijkse omzet van €800 mio. Met nieuwsmerken als De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, is Mediahuis goed voor een dagelijkse verkoop van zo’n 516.000 kranten in België. In Nederland is Mediahuis actief met nieuwsmerken als De Limburger, NRC Handelsblad, nrc.next, De Telegraaf en Noordhollands Dagblad en realiseert het een dagelijkse verkoop van 1.215.000 kranten. Daarnaast exploiteert het bedrijf ook een aantal belangrijke classifieds-platformen in zowel België als Nederland waaronder Jobat, Jellow, Hebbes, Zimmo, Vroom, Gaspedaal en Groupdeal. Als Belgisch-Nederlandse mediagroep gelooft Mediahuis onvoorwaardelijk in onafhankelijke journalistiek en sterke en relevante media die een positieve bijdrage leveren voor mens en maatschappij. Vanuit die visie investeert het bedrijf permanent in zijn sterke nieuwsmerken, zowel op papier als digitaal.