Amsterdam,
01
juni
2007
|
14:05
Europe/Amsterdam

TMG en KKR/Permira hebben overeenstemming bereikt over het recht van TMG om te investeren in de combinatie ProSiebenSat1 / SBS Broadcasting group.

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) en Lavena Holding 4 GmbH (Lavena), een onderneming bestuurd door fondsen geadviseerd door Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) en fondsen geadviseerd door Permira (Permira), hebben overeenstemming bereikt over de optie van TMG om een minderheidsbelang te verwerven in het aandelenkapitaal met stemrecht van ProSiebenSat1 Media AG (ProSieben), onder voorbehoud dat de acquisitie van de SBS Group door ProSieben wordt afgerond.

TMG houdt een belang van 20% in SBS Broadcasting S.à.r.l (SBS), de holdingmaatschappij van de SBS Group. De overige 80% van de aandelen van SBS zijn in handen van fondsen geadviseerd door KKR, fondsen geadviseerd door Permira en het management van SBS.

Lavena verkreeg het meerderheidsaandeel in het aandelenkapitaal met stemrecht van ProSieben in maart 2007.

ProSieben heeft eerder de verwachting uitgesproken de voorgestelde transactie met SBS in juni/juli 2007 af te ronden, waarna er meer informatie zal volgen over TMG’s positie in de nieuwe combinatie.