Amsterdam,
01
november
2010
|
17:38
Europe/Amsterdam

TMG koopt Hyves

TMG heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen van sociaal netwerk Hyves. Met deze strategische overname versterkt TMG haar positie als grootste multimediale uitgever van Nederland.

De overname van Hyves is een belangrijke strategische stap voor TMG omdat een flinke impuls wordt geleverd aan verwezenlijking van de TMG-doelstelling een groter aandeel van het resultaat te realiseren met digitale media.
Sociale netwerken nemen een steeds belangrijkere rol in in het oriëntatie- en koopproces van consumenten. Dat vergroot de aantrekkingskracht voor adverteerders.
Daarnaast versnelt de overname ook TMG’s groei in de mediatijdbesteding van consumenten. Met de toevoeging van Hyves aan het portfolio doet TMG een grote stap naar marktleiderschap op de internetmarkt in Nederland, aangezien Hyves en TMG daar een gecombineerd netto maandbereik realiseren van ruim 8,5 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder*. Ook biedt samenwerking met de print- en radiomerken van TMG nieuwe crossmediale exploitatiemogelijkheden.

Hyves kent 9 miljoen Nederlandse leden, groeit nog elke maand en heeft een grote voorsprong op concurrenten voor wat betreft het aantal leden en hun verblijfsduur op de site. Hyves is innovatief en loopt voorop met integratie van onder meer social tv en gaming. Onlangs is Hyves ook in de markt van mobiele telefonie gestapt.

Consumenten kunnen door deze overname relevante proposities verwachten, waarbij de verschillende platformen die TMG in print, online en op de radio kan bieden, met elkaar worden gecombineerd. In de afgelopen jaren is al op verschillende fronten samenwerking geweest tussen titels van TMG en Hyves. Dat heeft ook de potentie getoond dat met behoud van de identiteit van de merken, waarde voor de consument kan worden toegevoegd. Zo heeft bijvoorbeeld de samenwerking tussen Hyves en telesport.nl rondom de WK-poule in 2010 voor een record aantal van ruim 250.000 deelnemers gezorgd en heeft Hyves een belangrijke rol gespeeld bij het uitbouwen van het succes van de verkiezing 'Baby van het jaar' van Sky Radio.

Een belangrijk uitgangspunt bij de overname is dat het specifieke karakter en de eigen identiteit van Hyves behouden blijven. Het zittende management blijft aan. Hyves verwacht in 2010 met ongeveer 140 fte een omzet te behalen van circa € 20 miljoen en is gevestigd in Amsterdam.

De acquisitie van Hyves wordt door TMG uit eigen middelen voldaan en heeft een positief effect op de winst per aandeel van TMG. De overname is nog onder voorbehoud van een advies van de Centrale Ondernemingsraad van TMG.

 

* Bron: STIR september 2010