Amsterdam,
14
december
2016
|
16:48
Europe/Amsterdam

TMG ontvangt een ongevraagd niet-bindend, voorwaardelijk voorstel van Mediahuis en VP Exploitatie

In antwoord op recente geruchten in de markt, bevestigt Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) dat zij een ongevraagd niet-bindend voorwaardelijk voorstel heeft ontvangen van Mediahuis en VP Exploitatie voor de verwerving van alle uitgegeven en uitstaande certificaten van TMG voor een indicatieve prijs van EUR 5,25 (cum dividend) in contanten per TMG-certificaat (het Voorstel).

De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van TMG (de Raden) overwegen en beoordelen het Voorstel zorgvuldig, tezamen met hun financiële en juridische adviseurs, in vergelijking met de zelfstandige strategie en eventuele potentiële strategische alternatieven. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen van alle stakeholders van TMG, inclusief de aandeelhouders. In dat kader is aan Mediahuis en VP Exploitatie toegang gegeven tot bepaalde informatie die van belang is voor de waardering van de onderneming. De interactie heeft nog niet het stadium bereikt dat overleg heeft plaatsgevonden over het Voorstel als geheel. Als adviseurs voor TMG treden onder andere op: ABN AMRO, Rabobank, Allen & Overy, Freshfields, Citigate First Financial.

In de tussentijd blijven de Raden zich richten op de uitvoering van de zelfstandige strategie van TMG in het belang van TMG, de betrokken onderneming en alle stakeholders, inclusief de aandeelhouders.

Verdere mededelingen zullen worden gedaan indien van toepassing.

Dit is een openbare aankondiging van Telegraaf Media Groep N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014). Deze openbare aankondiging bevat geen bod, of een uitnodiging tot het doen van een bod, voor het kopen of aanbieden van effecten in Telegraaf Media Groep N.V.

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste mediabedrijven in Nederland, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals Noordhollands Dagblad en Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en – via een strategisch partnership - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. Onze missie is consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl.