Amsterdam,
27
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

TMG Sessions Content Marketing inspirerend

Merken moeten zich bewijzen, vertrouwen terugwinnen en inspelen op emoties

Wees duidelijk in wat je merk is, bewijs je toegevoegde waarde en maak van je kennis een emotie. Dit waren vanochtend interessante statements die gemaakt zijn door verschillende sprekers tijdens TMG Sessions, Content Marketing.

Moderator en tevens eerste spreker van de dag was Cor Hospes, Journalist en Content Marketing adviseur. Hij ging in op wat Content Marketing is. Aan de hand van voorbeelden liet hij de verschillende vormen van Content Marketing door de jaren heen zien. In zijn presentatie werd duidelijk dat iedereen geen passieve ontvanger meer is maar een actieve zender is geworden. Iedereen is marketeer en merken moeten duidelijk zijn in wie ze zijn en wat ze doen.

Jan Driessen, Directeur Communicatie Aegon en Voorzitter BvA vervolgde met een presentatie over het “waarom” van Content Marketing voor adverteerders. Volgens hem is het van belang dat de afzender vertrouwen heeft bij de doelgroep. We moeten van belofte naar bewijsvoering. De content die je produceert moet niet alleen passen bij de doelgroep, maar ook bij de unieke proposities van je bedrijf. Belangrijk voor adverteerders hierbij is het in balans houden van de inspanning versus de opbrengst.

Een inzicht in het menselijk brein en branded content werd gegeven door Martin de Munnik, Neuromarketing expert Neurensics. In zijn presentatie, een speurtocht naar de felbegeerde “koop knop”, kwam naar voren in hoeverre emotie je onderbewuste stuurt. Zo was een van de learnings uit zijn presentatie dat de eerste commercial in de reclameblokken als negatief wordt ervaren. Zijn presentatie ging verder in op de basis regels voor branded content vanuit een neuromarketing oogpunt; zorg voor betrokkenheid, activeer het beloningscentrum, activeer het spiegelsysteem en creëer neurale hardware.

"Het is heel belangrijk dat adverteerders en uitgevers samen goede afspraken maken over de toekomst van branded content. Het is ook goed dat dit open besproken wordt. Om als adverteerder toegang te blijven houden tot de klant is branded content nodig. Om als uitgever te kunnen overleven ook. Daardoor kan de onafhankelijke journalistiek worden betaald. Daarvoor zijn wel heldere afspraken en een volwassen houding nodig”. Aldus Jan Driessen, Directeur Communicatie Aegon en Voorzitter BvA.

Bekijk hieronder een compilatie van de ochtend.

De volgende TMG Sessions staat in het teken staan van video – van preroll tot format - en wordt gehouden op 12 september 2013.