Amsterdam,
12
september
2013
|
16:45
Europe/Amsterdam

TMG Sessions Video – van preroll tot format

De kracht van video

Online video groeit, maar TV blijft een belangrijke rol spelen. Dit kwam tijdens verschillende interactieve presentaties bij TMG Sessions Video vanochtend naar voren.

Sander Kranenburg, PwC, ging tijdens zijn presentatie in op de kracht van kennis. Vanuit een global perspectief gaf hij toelichting op de cijfers en trends op het gebied van video. Hij gaf onder andere aan dat internet advertising met 13% groeit. Uit de cijfers kwam verder duidelijk naar voren dat ook online video flink groeit, maar TV nog zeker een belangrijke rol heeft.

De kracht van creativiteit werd met behulp van inspirerende cases toegelicht door Bas Welling, Wefilm. De traditionele TV commercial werkt niet meer. Merken moeten tussen het publiek staan en zich begeven binnen het gesprek van de mensen. Aanbevelingen van anderen vinden we belangrijker dan wat het merk in zijn TV commercial beweert. Wees daarom spraakmakend en relevant.

Ruud Verheijen, MEC, lichtte met de IKEA: Fix this Kitchen case de kracht van branded content toe. Volgens hem is integratie de sleutel tot succes. Door de samenwerking op te zoeken met TMG, SBS en IKEA is dit TV format succesvol gemaakt. Het TV format gaat inmiddels zijn derde seizoen in.

De kracht van een sterk format is toegelicht door Patty Geneste, Absolutely Independent. Volgens haar zijn de vijf belangrijkste elementen van een goed idee herkenning, emotie, onderscheidend, eenvoud en een ‘feelgood’ component. Bij het creëren van een sterk TV format is emotie wat er toe doet. Elk concept is al eens bedacht, maar de manier waarop je het overbrengt is wat het verschil kan maken.

“Het was een leuke groep mensen bij elkaar. De diversiteit van de sprekers binnen het thema zorgde voor een verfrissende ochtend. Ik kom zelf uit de traditionele televisie hoek en het is goed om te zien dat verschillende onderzoeken aantonen dat traditionele TV de komende jaren gewoon blijft bestaan, terwijl de algemene gedachte is dat TV er straks niet meer toe doet. De mens is nou eenmaal traditioneel en lui en wil graag na een dag hard werken even relaxen en zich laten entertainen. Tegenwoordig doen we dat met een smartphone of een tablet ernaast. De gehele sessie straalde veel positieve en creatieve energie uit en gelukkig was men bereid om informatie te delen. Delen brengt ons immers tot betere resultaten en meer creativiteit. Ieder type medium heeft zo zijn kracht en je hebt elkaar nodig om tot echt grote hoogtes te komen.” Aldus Patty Geneste, CEO, Absolutely Independent

De volgende TMG sessions staat in het teken staan van Automated Trading en wordt gehouden op 31 oktober 2013. TMG Sessions | Mobile First vindt op 9 oktober 2013 plaats.

Over Telegraaf Media Groep

TMG is één van de grootste Nederlandse mediagroepen met leidende marktposities in dagbladen, magazines, online media en radio. TMG heeft een leidende positie op (mobiel) internet en in combinaties van mediumtypen (crossmedia). Ook in video (producties) heeft TMG in Nederland een belangrijke marktpositie. Het medialandschap is volop in beweging. TMG verandert waar mogelijk continu mee om zo merken en mensen te blijven verbinden. TMG is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl of volg ons op twitter @mediatmg.