Amsterdam,
02
september
2010
|
10:07
Europe/Amsterdam

TMG sluit DistriQ Transport

TMG Distributie, onderdeel van Telegraaf Media Groep NV zal, naar verwachting, vanaf 1 december 2010 niet langer zelf het transport van dagbladen uitvoeren. Daarmee zal het eigen transportbedrijf DistriQ Transport, onderdeel van TMG Distributie, ophouden te bestaan.

DistriQ Transport vervoert de dagbladen van TMG van drukkerijen naar overlaadplaatsen en naar een deel van de depots, waarbij nu reeds een belangrijk gedeelte van de werkzaamheden is uitbesteed aan derde partijen. Daarnaast wordt ook het vervoer verzorgd voor een aantal externe klanten.

In de afgelopen jaren zijn vier van de vijf oorspronkelijke vestigingen van DistriQ Transport gesloten. Vandaag heeft TMG Distributie aan de ondernemingsraad om advies gevraagd over de sluiting van de laatste vestiging in Amsterdam. Het stoppen met zelfstandige uitvoering van vervoeractiviteiten is onvermijdelijk geworden omdat een deel van het werk is weggevallen en omdat het niet mogelijk is de kosten tegelijkertijd voldoende te laten dalen. Ook is het niet mogelijk gebleken DistriQ Transport te verkopen.

Bij DistriQ Transport werken thans circa 50 medewerkers. Bij het definitief worden van het voorgenomen besluit vervallen deze arbeidsplaatsen per 1 december 2010 en zal voor de betreffende medewerkers het thans vigerende Sociaal Plan van toepassing zijn. De vakbonden zijn hierover ge├»nformeerd. De bezorgorganisatie van TMG Distributie, die reeds verantwoordelijk is voor de bezorging van de kranten, zal in de toekomst ook het vervoer van de dagbladen gaan co├Ârdineren.