Amsterdam,
18
juli
2017
|
17:35
Europe/Amsterdam

TMG sluit partnership met Ergon voor Keesing Media Group

Telegraaf Media Groep (“TMG”) maakt bekend dat na een zorgvuldig en zeer voortvarend verlopen proces, de aandelen Keesing Media Group (“Keesing”) worden verkocht aan een samen met Ergon Capital Partners III (“Ergon”) te vormen partnership. De hierbij overeengekomen waardering voor 100% van de onderneming Keesing bedraagt EUR 150 miljoen (enterprise value, debt and cash free). TMG neemt in het nieuwe partnership een belang van 30%. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de aandeelhouders van TMG en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG en wordt naar verwachting in de komende twee maanden afgerond.

 

Keesing heeft de afgelopen jaren binnen TMG een sterke groei in omzet en winstgevendheid doorgemaakt. Naar het oordeel van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van TMG stelt een verkoop Keesing beter in staat haar marktpositie te vergroten en een snellere internationale groei te realiseren. Met Ergon heeft TMG de juiste partner gevonden om die doelen te realiseren.

Ergon is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die actief is in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje met een wereldwijd netwerk dat kan worden ingezet voor de verdere expansie van Europese puzzelmarktleider Keesing. De investeringsfilosofie van Ergon is gericht op lange termijn waarde creatie, in nauwe samenwerking met het management van de bedrijven waarin het investeert. Ergon ziet voor Keesing unieke kansen om de ontwikkeling van Keesing verder te stimuleren en structurele groei te realiseren. Investeringen in een buy and build strategie, digitalisering van producten en uitbreiding van distributiekanalen maken deel uit van de plannen om de marktpositie te vergroten en de internationale expansie te versnellen.

In het beoogde partnership neemt TMG een belang van 30% in het aandelenkapitaal van Keesing. TMG heeft afspraken gemaakt over haar positie als minderheidsaandeelhouder en blijft bovendien met een zetel in de Raad van Commissarissen van Keesing nauw betrokken bij de onderneming. TMG heeft veel vertrouwen in de voor de toekomst uiteengezette strategie en ziet ook in de nieuwe situatie mogelijkheden tot samenwerking tussen de eigen merken en de merken van Keesing. De netto kasstroom uit de transactie wordt aangewend om de kredietfaciliteiten bij de banken volledig af te lossen. Tevens biedt het ruimte voor de financiering van de bedrijfsvoering en de toekomstplannen voor de kernactiviteiten en merken van TMG.

Het besluit tot verkoop van Keesing wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders van TMG. Hiertoe wordt een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen, waarbij een oproepingstermijn geldt van 42 kalenderdagen. In de weken voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering wordt een informatie memorandum met nadere informatie verstrekt. De oproeping en het informatie memorandum worden gepubliceerd op www.tmg.nl

Over TMG
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; het online videoplatform Telegraaf VNDG; regionale dagbladen zoals het Noordhollands Dagblad en De Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en - via een strategische samenwerking met Talpa - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we merken en titels die zich richten op entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen. De missie van TMG is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar www.tmg.nl.

Over Ergon
Ergon Capital Partners is een mid-market private equity investeringsmaatschappij, gefinancierd door Sienna Capital, een dochterbedrijf van Groupe Bruxelles Lambert (“GBL”), en andere institutionele investeerders. In zijn derde fonds beheert Ergon EUR 500 miljoen activa. Ergon is een gedisciplineerd en discreet belegger, die “geduldig en vriendelijk kapitaal” verschaft aan ondernemers en managers die kapitaal en industriële oplossingen nodig hebben om de groei van hun bedrijven te versnellen. Sinds de oprichting in 2005, investeerde Ergon in 16 bedrijven (waarvan 4 in de Benelux, 7 in Italië, 2 in Frankrijk, 1 in Spanje en 2 in Duitsland) en 21 add-on acquisities met een totale waarde van meer dan €3 miljard. Ergon is geadviseerd door Ergon Capital Advisors, dat kantoren heeft in Brussel, Parijs, München, Milaan en Madrid. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ergoncapital.com.