Amsterdam,
06
juli
2007
|
17:23
Europe/Amsterdam

TMG trekt belang in Sky Radio op tot 85%

Met de overname van het belang van de niet-strategische, financiële aandeelhouders in Sky Radio Group heeft Telegraaf Media Groep (TMG) het belang in de meest succesvolle groep van commerciële radiostations in Nederland uitgebreid van circa 28% tot 85%. 

De resterende 15% van de aandelen is in bezit van Veronica Holding en het management.

TMG heeft in april vorig jaar, bij de overname van Sky Radio Group, aangegeven een optie te hebben op de belangen van de financiële partijen in Sky Radio. Tevens is aangegeven dat TMG deze optie zou uitoefenen indien het aandeel in de totale betaalde oplagemarkt van de Nederlandse dagbladen onder de 25% zou dalen of wanneer de Nederlandse crossownership-regelgeving dit zou toestaan. Op 13 juni jl. is de Tijdelijke Wet Mediaconcentraties van kracht geworden die de huidige stap van TMG mogelijk maakt.

De overname betreft de overgang van het juridische eigendom, economisch gezien heeft TMG de radio-onderneming reeds als groepsmaatschappij verwerkt in de geconsolideerde jaarrekening over 2006. De bankleningen verstrekt aan TMG en Sky Radio Group ten tijde van de acquisitie, zullen in de maand juli van dit jaar volledig zijn afgelost.

Ad Swartjes, CEO van TMG geeft aan: “Met de verruiming van de Nederlandse crossownership-regelgeving zijn we eindelijk gerechtigd een meerderheidsaandeel in Sky Radio Group te verwerven. De samenwerkingsvormen van Sky met de rest van ons bedrijf kunnen daarmee nu pas echt tot ontplooiing komen. Zo gaat bijvoorbeeld met ingang van volgende week onze Online Sales-afdeling de advertentieverkoop van Skyradio.nl, RadioVeronica.nl en Classicfm.nl verzorgen. Dat is een waardevolle toevoeging, omdat het TMG-bereik binnen verschillende doelgroepen daarmee aanzienlijk wordt uitgebreid.”