Amsterdam,
10
februari
2009
|
17:42
Europe/Amsterdam

TMG verkoopt groot deel tijdschriftengroep

In vervolg op eerdere mededelingen over af te stoten bedrijfsonderdelen, maakt TMG bekend overeenstemming te hebben bereikt met Pelican Magazines Hearst over de verkoop van de Nederlandse tijdschriftentitels Elegance, Residence, CosmoGirl! en Hitkrant. 

Pelican Magazines Hearst is in Amsterdam gevestigd en uitgever van: CARROS Magazine, Nautique, En France, The Big Black Book, Tableau en Golf Estate.

De onderhandelingen met andere geïnteresseerde partijen over de TMG-titels JAN, FHM en Motoplus bevinden zich in het eindstadium.

Voor alle titels en de meer dan 60 betrokken medewerkers geldt dat de overgang naar verwachting per april 2009 is geëffectueerd.

Een en ander is nog onder voorbehoud van een positief advies van de ondernemingsraad.

De titels Privé, Vrouw en Autovisie blijven onderdeel van TMG.

In november 2008 heeft TMG al bekend gemaakt een aantal internationale bedrijfsonderdelen af te willen stoten. Als onderdeel daarvan is de verkoop van de activiteiten van TMG in Zweden gerealiseerd. In Oekraïne zijn inmiddels de digitale activiteiten verkocht, twee tijdschriften gestopt en vinden onderhandelingen plaats over de verkoop van het resterende tijdschriftenpakket. De uitgave van de gratis krant Obzor is door TMG gestaakt. Er wordt nog met een aantal partijen gesproken over een doorstart van deze krant.