Amsterdam,
04
april
2006
|
19:42
Europe/Amsterdam

TMG verkoopt Limburgse activiteiten

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) heeft heden een intentieverklaring getekend met Mecom Group plc (Mecom) betreffende de verkoop van Media Groep Limburg B.V. (Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad), Grafisch Bedrijf Media Groep Limburg B.V. (krantendrukkerij Nieuwsdruk Limburg) en Uitgeversmaatschappij De Trompetter B.V. (uitgeverij van huis-aan-huisbladen).

De overeengekomen ondernemingswaarde voor de drie onderdelen bedraagt € 200 miljoen. In verband met de benodigde adviezen van de betrokken ondernemingsraden en de toestemming van de aandeelhouders van Mecom zal het afronden van de transactie nog enkele weken duren.

Ad Swartjes, CEO van TMG: '' Zowel de uitgeverijen als de drukkerij in Limburg zijn stuk voor stuk goed renderende en prachtige bedrijven. Nu en vooral ook in de toekomst wordt de factor schaalgrootte bij uitgeverijen steeds belangrijker. Door de afstand tussen Limburg en de Randstad kan TMG die onvoldoende bereiken. Binnenkort zijn de Limburgse TMG-activiteiten in handen van een nieuwe strategische investeerder, Mecom. Wij zijn ervan overtuigd dat de uitgeverijen en drukkerij daarmee in goede handen zijn en een mooie toekomst tegemoet gaan.''

David Montgomery, Executive Chairman van Mecom: "We zijn verheugd overeenstemming te hebben bereikt over de overname van deze hoogwaardige Limburgse ondernemingen van Telegraaf Media Groep. De Limburgse titels hebben een sterke positie in de regio, worden goed geleid en zijn winstgevend. We zien ernaar uit om gezamenlijk met het management de titels verder te ontwikkelen, waarbij de redactionele onafhankelijkheid wordt gewaarborgd en de aantrekkelijkheid voor adverteerders wordt versterkt. Deze overname past goed in de pan-Europese strategie van Mecom."