Amsterdam,
05
augustus
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

TMG verstevigt positie in e-commerce markt

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft vandaag een belangrijke stap gezet in de verdere versteving van zijn positie in de groeiende Ecommerce markt, door de resterende 40% van de aandelen van GroupDeal BV over te nemen. TMG is nu 100% eigenaar van GroupDeal. De overname van de resterende aandelen wordt uit eigen middelen gefinancierd.

Deze overname past in de strategie van TMG om meer in te spelen op consumentenvoorkeuren bij hun gebruik van zowel online als offline kanalen.Met 1,7 miljoen gebruikers heeft GroupDeal (www.groupdeal.nl) een positie in de top 3 op het gebied van online dagaanbiedingen in Nederland. Groupdeal is de grootste speler van Nederlandse oorsprong in deze markt. Het platform biedt haar gebruikers elke dag aanbiedingen met hoge kortingen. Elke aanbieding wordt via e-mail en sociale netwerken gepromoot.

GroupDeal combineert omzetgroei met een gezond rendement. Door de activiteiten van GroupDeal en de webshop van De Telegraaf (www.telegraafshop.nl) te integreren verwacht TMG het gecombineerde resultaat verder te kunnen verbeteren en de positie in de groeiende Ecommerce markt te verstevigen. De bundeling van activiteiten van GroupDeal en de webshop van De Telegraaf impliceert ook een groter online bereik voor de adverteerders.

Paul Montagne, oprichter en manager van GroupDeal blijft aan. Hij houdt de leiding over GroupDeal en zal bovendien de aansturing op zich nemen van de webshop van De Telegraaf. Verder richt hij zich op de krachtenbundeling van deze webshop en GroupDeal.

GroupDeal is begin 2010 gelanceerd en TMG nam in dat jaar een belang van 40% in het bedrijf. Dat belang is in januari 2012 uitgebreid  naar 60%. Nu wordt TMG volledig eigenaar.

Herman Mantel, Directeur Consumentenmarkt Landelijke Media van TMG: ‘We zijn al vanaf het eerste begin partners. GroupDeal heeft zich in vier jaar tijd een vaste en succesvolle positie verworven in de Ecommerce markt. We zijn blij dat we de krachten nog beter kunnen bundelen en verder kunnen groeien in deze groeiende markt.’

Paul Montagne: ‘Het succes van GroupDeal laat zien dat TMG een goed huis is voor het grootste Nederlandse online platform voor dagaanbiedingen. We brengen GroupDeal nu dus met veel vertrouwen voor 100% onder bij TMG. Ik kijk er naar uit om het gezamenlijke succes van GroupDeal en de Telegraafshop de komende jaren te laten groeien. Het uitbreiden van onze Mcommerce activiteiten (commerciële activiteiten via mobiele apparaten) is een van de dingen die we daarvoor gaan oppakken.’