Amsterdam,
05
november
2012
|
08:16
Europe/Amsterdam

TMG verwerft meerderheidsbelang in Zoomin.TV Nederland

Overname vormt belangrijke schakel in uitrol corporate strategie

TMG heeft een belang van 70% verworven in online videoproducent en verkoopkantoor Zoom.in Nederland BV. Met deze krachtenbundeling ontstaat het grootste online videonetwerk van Nederland. TMG verrijkt zo haar aanbod aan consumenten en adverteerders en geeft invulling aan de strategie om de positie in de snel groeiende onlinemarkt te versterken. De overname is een nieuwe stap in de uitrol van de in 2011 gepresenteerde corporate strategie. TMG consolideert per 1 november 2012 de resultaten van Zoomin.TV. De overname draagt direct bij aan het resultaat. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

De overname biedt Zoomin.TV toegang tot het grote bereik van het TMG-netwerk en ook mogelijkheden tot samenwerking met de redactionele organisatie van TMG. Bovendien slaan beide partijen de handen ineen bij de advertentie-exploitatie van de video’s.

Met de deelneming door TMG ontstaat de grootste Nederlandse aanbieder van professioneel geproduceerde videocontent. TMG en Zoomin.TV bereiken gezamenlijk maandelijks 
4,3 miljoen Nederlanders die circa 135 miljoen keer een video bekijken. Zoomin.TV levert in Nederland nu al videocontent aan een netwerk van 142 sites. TMG voegt daar sterke merken aan toe, zoals Telegraaf.nl, Autovisie.nl, Dumpert.nl, Geenstijl.nl, Skyradio.nl en Hyves. De combinatie ontsluit vervolgens het gezamenlijke consumentenbereik voor adverteerders en mediabureaus.


Herman van Campenhout, CEO van TMG: “Dit is na Megastar (puzzels), Metro en GroupDeal.nl weer een strategische acquisitie van TMG. Het is een versterking van een van onze kernactiviteiten, namelijk onze online business. De implementatie van onze in 2011 gepresenteerde corporate strategie komt met de acquisitie van Zoomin.TV verder op stoom”.

Frank Volmer, Algemeen Directeur TMG Nieuws: “Zoomin.TV en TMG hebben al een aantal jaren succesvolle samenwerking achter de rug. Deze zomer nog hebben Telesport en Zoomin.TV samen video’s gemaakt vanuit Charkov en Londen om het EK en de Olympische Spelen te verslaan. De deelneming is een logische vervolgstap die ons onder andere in staat stelt hoogwaardige video aan onze merken toe te voegen.”