Amsterdam,
23
juni
2014
|
16:50
Europe/Amsterdam

Tweede Nationale Auto8daagse zeer succesvol

De Tweede Nationale Auto8daagse was een groot succes met vele tienduizenden bezoekers op een groot aantal verschillende evenementen.

De Nationale Auto8daagse, die dit jaar van 14-22 juni werd gehouden is een door Telegraaf Media Groep groots opgezet mediaspektakel met publicaties in zowel dagblad De Telegraaf als het tweewekelijkse magazine Autovisie. Tijdens de Nationale Auto8Daagse worden er bovendien verspreid over heel Nederland diverse evenementen georganiseerd waarin de auto centraal staat.

De aftrap vond plaats tijdens een Autovisie Cars & Coffee XXL dat op 14 juni gehouden werd op het terrein van De Telegraaf. Ruim duizend lezers en genodigden kwamen kijken naar dik 300 bijzondere auto’s en ook nieuwe modellen die er hun primeur beleefden. De Nationale Auto8daagse werd officieel geopend door Prins Pieter-Christiaan van Oranje, die op Circuit Park Zandvoort met zijn BMW-raceauto een rondje reed. Zijn auto transformeerde in de video die daarvan werd gemaakt op de finishlijn in een BMW i8. Die video werd ook als officieel begin van de Nationale Auto8daagse getoond op Cars & Coffee XXL.

Op zondag 15 juni waren er maar liefst twee Auto8daagse-evenementen. De Nationale Oldtimerdag in Lelystad trok met meer dan 400 oldtimers 22.000 bezoekers. Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma was jurylid van het Concours en reikte samen met de burgemeester van Lelystad, Margreet Horselenberg, de Autovisie Best of Show-award uit. Gelijktijdig werd in Ulft op het op het evenement Forever Young het Autovisie Youngtimer Concours gehouden. Dit autofeest trok een kleine drieduizend bezoekers.

Op de derde dag van de Nationale Auto8daagse was er voor De Telegraaf en Autovisie-lezers een Autosportavond georganiseerd door Autovisie en de Rensportschool Zandvoort. Daar mochten de deelnemers ook zelf met hun auto op het circuit rijden. Bovendien was er een display van raceauto’s, van de Mazda Endurance Challenge tot een historische Porsche 904 van de Historische Auto Ren Club. En last but not least waren er racehelden in de personen van Tom Coronel en Huub Vermeulen aanwezig, die hun race-ervaringen met de aanwezigen deelden.

De Nationale Auto8daagse ging later in de week zelf even internationaal, want een groep Autovisie/De Telegraaflezers bezocht toen de Ford–fabrieken in Keulen en mocht achter de schermen een unieke collectie van historische Ford-raceauto’s bekijken.

Vrijdagavond vond in Eindhoven een lezersactie plaats waarbij een aantal inschrijvers zich kon kwalificeren voor de 24-uursrace van Eindhoven op kartbaan de Landsard. Ongeveer 30 lezers probeerden een zo snel mogelijke tijd neer te zetten om zich zo te kwalificeren voor deelname aan die wedstrijd met Team Autovisie.

De Grande Finale van de Nationale Auto8daagse vond plaats in de tuinen van Paleis Het Loo, waar voor de 11e keer het Concours d’Élégance plaatsvond. Autovisie organiseerde het Nationale Concours en hield meerdere shows waarin de deelnemers zich op het podium voor het grote Autovisie-paviljoen presenteerden. Op zaterdagmiddag vond daar ook de prijsuitreiking plaats. De winnaar ging niet alleen met een beker naar huis, maar ook met de allerbeste taart van Huize van Wely. Op zondag bezocht een wel zeer prominente lezer het Autovisie-paviljoen. Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven toonde zich een ware autoliefhebber en liet zich uitgebreid informeren en rondleiden door Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma.