Amsterdam,
19
februari
2016
|
16:00
Europe/Amsterdam

Uitbesteding drukactiviteiten TMG afgerond

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft de uitbesteding van haar drukactiviteiten succesvol afgerond. Circa 60% van het totale drukwerkvolume is uitbesteed aan zes externe partijen. De geselecteerde partijen zijn BDUprint, Concentra Grafic, NDC mediagroep, Hoekstra Krantendruk, Janssen/Pers Rotatiedruk en Rodi Rotatiedruk. De uitbesteding van het drukwerk is onderdeel van de in 2015 aangekondigde strategische koers van TMG waarbij drukken niet langer tot de kernactiviteiten van TMG behoort en focus op het kernbedrijf en de hoofdmerken wordt aangebracht.

De drukactiviteiten van TMG zijn samengevoegd in Amsterdam, van daaruit heeft uitbesteding van het drukwerk plaatsgevonden. De drukwerkactiviteiten in Alkmaar zijn gestopt. De totale drukactiviteiten van TMG zijn zo teruggebracht van 10 naar 4 drukpersen

Belangrijkste verschuivingen
De voor TMG ingrijpende verschuiving en complexe transitie naar de zes nieuwe drukpartners is voorspoedig verlopen. Een groot deel van de regionale dagbladen die in Alkmaar werden gedrukt, wordt voortaan in Amsterdam gedrukt. Dagblad De Telegraaf wordt voortaan uitbesteed aan Concentra Grafic, NDC mediagroep, Hoekstra Krantendruk en Janssen/Pers Rotatiedruk. Metro wordt voortaan zowel in Amsterdam, bij Janssen/Pers Rotatiedruk en NDC mediagroep gedrukt. BDUprint gaat de weekendbijlagen van de regionale dagbladen en een aantal huis-aan-huisbladen drukken.

Met deze uitbesteding ontstaat een robuust en flexibel netwerk van drukkerijpartners, waarmee TMG samenwerkt om haar strategische koers van focus op het kernbedrijf en de hoofdmerken te realiseren. TMG staat zo optimaal opgesteld om met de snelle veranderingen in de markt om te gaan.

De reorganisatie zal naar verwachting op 1 mei 2016 volledig zijn afgerond.