Amsterdam,
13
april
2011
|
15:50
Europe/Amsterdam

Uitreiking Graham Telecom Awards 2011

Vanavond om 17.00 uur werden voor de zevende keer de Graham Telecom Awards uitgereikt. De awards zijn verkozen door middel van publieksstemming, mystery shopping en een vakjury. Belcompany, T-Mobile, GSMeasy.nl, BTC Teleconsult, Nokia, HTC en Samsung kwamen als winnaars uit de bus.
De zevende editie van de Graham Telecom Awards is georganiseerd in nauwe samenwerking tussen Connexie en hoofdsponsor en mediapartner Telegraaf Media Nederland op het hoofdkantoor van het mediabedrijf. De jurering vond plaats in twee hoofdcategorieën: Retail Awards en Mobile Awards.

Retail Awards
De Retail Awards zijn verkozen door middel van een mix tussen publieksstemming en mystery shopping. Ruim 3.000 consumenten stemden via de website op de beste retailer in drie categorieën: Best Telecom Retailer Personeel en Best Telecom Retailer Over All.
De Best Telecom E-tailer en Best Telecom Business Dealer is verkozen door mystery shopping, uitgevoerd door het gespecialiseerde bureau Retail Reality, die in zeven steden een bezoek bracht aan de showroom, telefonisch onderzoek deed en de websites heeft bekeken en beoordeeld.

Best Telecom Retailer Personeel - Belcompany
Winnaar Belcompany werd bekroond voor het beste klantvriendelijke personeel met commercieel inzicht en inhoudelijke kennis, alertheid, inlevingsvermogen en oplossend vermogen.

Best Telecom Retailer Over All – T-Mobile
T-Mobile werd beloond met de Over All prijs. Het personeel werd in deze categorie eveneens beoordeeld. Daarnaast werd presentatie beoordeeld op overzichtelijkheid, dummy’s (life toestellen), inrichting en netheid. Communicatie werd beoordeeld op signing, toestel- en abonnementeninfo en instore actie-communicatie.

Best Telecom E-tailer – GSMeasy.nl
GSMeasy.nl kwam als winnaar uit de bus als beste E-tailers. Op basis van een case is door middel van mystery shopping gezocht naar een toestel / abonnement propositie. Ook de helpdesk is getest met een aantal vragen.

Best Telecom Business Dealer – BTC Teleconsult
De Best Telecom Business Dealer is een categorie die los staat van de andere retail prijzen. Het betreft een aparte categorie retailers die in de branche bekend staan als Business Dealers. BTC Teleconsult is winnaar van deze categorie. Mystery shoppers bezochten de showroom met een aanvraag, namen telefonisch contact op om informatie en advies en werd de bijgehorende website beoordeeld en bekeken.

Mobile Awards
De verkiezing van de Best Mobile Awards nam plaats in vier categorieën: Best Basic Phone, Best Mobile Phone, Best Smart Phone en Best Product Innovation. De beoordeling werd gedaan door de consumenten en een vakjury bestaande uit journalisten. Via de De Telegraaf, Sp!ts en het online netwerk van Telegraaf Media Nederland werden consumenten opgroepen hun stem uit te brengen. De vakjournalisten beoordeelden de toestellen op design, gebruiksgemak en uitrusting.

Winnaars Mobile Awards
Best Basic Phone – Nokia C3-00
Best Mobile Phone – HTC Wildfire
Best Smart Phone – Samsung Galaxy S
Best Product Innovation – Samsung Super Amoled.