Amsterdam,
20
november
2013
|
08:00
Europe/Amsterdam

Veelzijdige Volkswagen-drieling wint

Autovisie test het populairste segment van Nederland!

Autovisie Magazine heeft het complete segment van stadsauto’s getest. Van de negentien deelnemers bleek de compact van het Volkswagen-concern uiteindelijk de beste in het A-segment. Dit model wordt verkocht als Volkswagen Up, Seat Mii en Skoda Citigo. De andere twee plekken op het erepodium worden ingenomen door de Kia Picanto en de Hyundai i10.

Het A-segment bestaat uit de kleinste auto’s op de markt, maar is verantwoordelijk voor een zeer groot deel van de autoverkopen in Nederland. Zo is de Volkswagen Up zelfs het meest verkochte model van Nederland. Die populariteit van stadsauto’s heeft meerdere redenen. Is het niet de scherpe aanschafprijs, dan zijn het wel de lage gebruikskosten. En is het niet het scherpe leasetarief, dan is het wel de lagere bijtellingscategorie waarin ze vaak vallen.

Autovisie Magazine testte het complete A-segment en baseerde het eindoordeel op alle mogelijke factoren. Praktijkverbruik, prestaties, interieurruimte, prijs, basisuitrusting, bouwkwaliteit en restwaarde vormen slechts een kleine greep uit de onderdelen van de omvangrijke segmenttest. De Volkswagen Up, de Seat Mii en de Skoda Citigo wisten daarin het meest te overtuigen. Op de voet gevolgd door de Kia Picanto en Hyundai i10, die eveneens allebei het predicaat ‘uitstekend’ toebedeeld kregen.  

Aan de Autovisie Magazine A-segmenttest deden de volgende auto’s mee: Citroën C1, Fiat 500, Fiat Panda, Ford Ka, Hyundai i10, Kia Picanto, Lancia Ypsilon, Mitsubishi Space Star, Opel Agila, Peugeot 107, Renault Twingo, Seat Mii, Skoda Citigo, Smart Fortwo, Suzuki Alto, Suzuki Splash, Toyota Aygo, Toyota iQ en Volkswagen Up. In de Autovisie-segmenttest brengt het tweewekelijkse magazine alle auto’s uit één bepaalde klasse bij elkaar. De A-segmenttest staat in Autovisie Magazine nummer 24 die op 21 november in de winkel ligt.

“De stadsauto van het Volkswagen-concern scoort op alle disciplines prima of beter. Zo is hij ondanks de compacte binnenmaten een van de ruimere auto’s in deze test. De 1.0-driecilinder blinkt niet alleen uit in soepelheid, maar is ook echt zuinig met een praktijkverbruik van minimaal 1 op 20. Daarnaast overtuigt het Volkswagen-trio door veelzijdigheid, de indrukwekkende bouwkwaliteit en de hoogste restwaarden in deze test. Echt dé beste auto in dit segment door zijn veelzijdigheid. De Kia Picanto en de Hyundai i10 scoren vooral zeer goed op binnenruimte en garantievoorwaarden. Maar minder door hun niet bijster zuinige driecilinders.”
Jaco Bijlsma - Autovisie-hoofdredacteur

Over Autovisie
Autovisie is een Nederlandse autotitel die al sinds 1956 een toonaangevende positie op de markt inneemt. Autovisie is onafhankelijk en objectief en belicht de automarkt in de volle breedte, maar focust zich op de autoliefhebber. Autovisie is onderdeel van dagblad De Telegraaf en publiceert op vrijdag in de krant en op zaterdag in de Weekeinde-bijlage. Daarbij verzorgt Autovisie de Petrolheadpagina in Dagblad Sp!ts. Op Autovisie.nl brengt Autovisie altijd het laatste nieuws en spectaculaire video’s, met daarnaast het testarchief en de Autovinder die u helpt in uw zoektocht naar auto's. Veel van dit aanbod treft u ook aan in de Autovisie apps voor de iPad. Met gastoptredens in RTL Autowereld en de wekelijkse Autovisie-update bij Veronica is Autovisie ook op televisie en radio prominent aanwezig. Autovisie is onderdeel van TMG.

TMG is één van de grootste Nederlandse mediagroepen met leidende marktposities in dagbladen, magazines, online media en radio. TMG heeft een leidende positie op (mobiel) internet en in combinaties van mediumtypen (crossmedia). Ook in video (producties) heeft TMG in Nederland een belangrijke marktpositie. Het medialandschap is volop in beweging. TMG verandert waar mogelijk continue mee om zo merken en mensen te blijven verbinden. TMG is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl of volg ons op twitter @mediatmg.