Amsterdam,
02
september
2003
|
14:53
Europe/Amsterdam

Veronica nieuwe aandeelhouder van SBS Broadcasting BV

Met het ondertekenen van de contracten is de fusie tussen de Veronica Uitgeverij, Veronica Litho, Veronica Digitaal en SBS Broadcasting B.V. formeel een feit geworden.

De Vereniging Veronica wordt daarmee voor 10% mede-eigenaar van SBS Broadcasting B.V., het bedrijf waaronder onder meer de televisiezenders, SBS6, NET5 en V8 (vanaf 20 september omgedoopt tot VERONICA) vallen. Daartegenover zal onder meer Veronica Magazine (oplage circa 1,1 miljoen exemplaren per week) onderdeel van SBS Broadcasting gaan uitmaken. Naast Veronica zijn SBS S.A. en N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf voor respectievelijk 63% en 27% aandeelhouder in SBS Broadcasting B.V.

Ad Swartjes, directeur van NV Holdingmaatschappij De Telegraaf, over deze ontwikkeling: '' SBS Broadcasting groeit met de fusie uit tot een prachtige multimediale onderneming. Met het -in oplage gemeten- grootste weekblad binnen de geledingen. Met V8 dat een flinke versnelling zal krijgen doordat het wordt omgedoopt tot Veronica. En met de enorme mogelijkheden tot het bereiken van synergie tussen televisie, magazine en radio gaat SBS een nog mooiere toekomst tegemoet''.