Amsterdam,
16
september
2008
|
13:16
Europe/Amsterdam

Versnelde livegang Speurders.nl

Door de zeer positieve reacties van gebruikers op de onlangs geïntroduceerde bèta versie van Speurders.nl is besloten vandaag al de oude site uit de lucht te halen en definitief om te schakelen naar de nieuwe site. Verbeteringen op basis van ervaringen van gebruikers zijn verwerkt en verdere innovaties zullen in de komende maanden worden uitgerold.

De afgelopen twee weken heeft een enquête meegelopen op de site zodat gebruikers direct hun mening konden geven over de bèta versie. Meer dan 95% van de gebruikers vindt de vernieuwde website een goede verbetering. De gehele vormgeving wordt als veel beter ervaren en vooral het gebruik van meer en grotere foto’s wordt als een zeer positieve verbetering gezien.
Gebruikers geven aan makkelijker tot een bruikbaar resultaat te komen. “Dit was precies het uitgangspunt waarmee we indertijd naar ons internetbureau theFactor.e (TFE) zijn gestapt” vertelt Léon Kramer, directeur van Speurders.nl. Thijs Helfrich, Creatief Directeur bij TFE: “Een zoekfunctie op basis van kenmerken was leidend voor het nieuwe design. Daarnaast moest het ontwerp zorgen voor meer gebruiksvriendelijkheid en intuïtief zoekgedrag.”
“Dat de site nu live staat betekent natuurlijk niet dat wij nu achterover gaan zitten. Dit is pas het begin, wij zullen blijven innoveren om de vindtocht voor alle gebruikers zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken”, aldus Kramer.
Zo heeft Speurders.nl, op basis van de feedback in de bèta periode, de techniek achter het uitvoeren van een zoekopdracht verder verfijnd, waardoor getoonde resultaten relevanter zijn geworden zowel in de resultatenlijst als bij het tonen van alternatieven op advertentie detail niveau.
Op verzoek van gebruikers wordt de weergave van foto's nog verder verbeterd. Deze maand wordt een WYSIWYG (What You See Is What You Get) html editor geïntroduceerd. Gebruikers willen namelijk behalve gemakkelijk vinden ook nog steeds zo gemakkelijk mogelijk gratis advertenties plaatsen. Deze editor maakt het mogelijk om simpel opmaak aan een advertentie toe te voegen, wat ook vanuit het oogpunt van de kopers prettig is omdat advertenties beter leesbaar worden.
Verdere innovaties zullen de rest van het jaar worden uitgerold, aangevuld met suggesties vanuit het forum en gebruikerspanels. “De gebruiker zal onze verdere ontwikkelingen blijven beïnvloeden, zij bepalen ons succes”, aldus Kramer.