Amsterdam,
23
april
2015
|
12:25
Europe/Amsterdam

Vier 70 jaar vrijheid met speciale editie Metro

Jonge kinderen maken unieke krant over oorlog, vrijheid en Anne Frank

De unieke editie die vandaag verschijnt, is door Metro ontwikkeld met kinderen van groep 7 ter gelegenheid van 70 jaar vrijheid en de theatervoorstelling ANNE. Kinderen van Brede School St. Martinus uit Zevenaar zijn hierin aan het woord over oorlog, vrijheid en vertellen wat het inspirerende en wereldberoemde verhaal van Anne Frank voor hen betekent.

“Om een toekomst op te bouwen, moet je het verleden kennen.” Otto Frank, 1967

Het begon allemaal met een oproep aan alle basisscholen van Nederland: maak een Metro-voorpagina over ANNE en 70 jaar vrijheid. De klas met de meest inspirerende pagina mochten samen met de redactie van Metro een speciale Kids Metro maken. De kinderen van groep 7 uit Zevenaar werden hiervoor geselecteerd. Om de speciale editie van Metro inhoud en vorm te geven, hebben de leerlingen de afgelopen weken samengewerkt met journalisten van Metro en o.a. de theatervoorstelling ANNE bezocht. ANNE is gemaakt in samenwerking met en op initiatief van Anne Frank Fonds in Basel en vertelt het originele verhaal van Anne Frank op een innovatieve eigentijdse manier waardoor kinderen zich goed kunnen inleven. Actrice Angela Schijf leverde eveneens een speciale bijdrage een deze Metro omdat zij de voorstelling een warm hart toedraagt.Vandaag delen de trotse scholieren en journalisten in de dop de Kids Metro ANNE zelf uit op het station in hun woonplaats Zevenaar. 

Robin de Levita, producent van ANNE
"Het is van groot belang dat jonge generaties het verhaal van Anne Frank leren kennen. De voorstelling geeft op unieke wijze deze mogelijkheid en deze Kids Metro ANNE brengt dat prachtig over het voetlicht".

Laura (11) van Brede School St. Martinus
“Vrijheid is voor mij zeggen wat ik denk en alles doen wanneer ik dat wil en hoe ik dat wil.”

Over ANNE
ANNE is een theatervoorstelling over Anne Frank, gespeeld in Theater Amsterdam, en gemaakt in samenwerking met en op initiatief van het Anne Frank Fonds in Basel.
Zo beleefde je het verhaal van Anne Frank nog nooit.
Niet alleen omdat het Achterhuis exact is nagebouwd. Maar vooral omdat je letterlijk meegenomen wordt in de droomwereld van een 13-jarig meisje. Een meisje met grote verlangens. Een puber die ruzie maakt. Een groot schrijftalent. Haar betovering en haar lot blijven je nog lang achtervolgen…Nu, 70 jaar later, worden mensen nog steeds onderdrukt. Juist daarom vertellen we het verhaal van Anne Frank door. 
 

Over Metro
Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag gratis verspreid via NS-stations, vervoermiddelen van GVB, RET en HTM. Metro is ook te vinden in Q-Park parkeergarages, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen. Metro lezers zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Naast de gedrukte uitgave heeft Metro ook een website: www.metronieuws.nl. Metro is een onderdeel van Telegraaf Media Groep.