Amsterdam,
23
maart
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Voorgenomen verkoop TMG huis-aan-huisbladen aan BDUmedia

In juli 2016 aangekondigde heroverweging weekbladenportfolio afgerond

Op 29 juli 2016 kondigde Telegraaf Media Groep (TMG) aan een aantal organisatorische veranderingen door te voeren om de koers van de 24/7 strategie door te zetten en de kosten structureel te verlagen. Een van de onderdelen van deze aankondiging was het heroverwegen van het weekbladenportfolio (de huis-aan-huisbladen en -merken) omdat dit portfolio voor TMG onvoldoende rendabel is. Er is een aantal mogelijkheden onderzocht met als uitkomst het nu voorgenomen besluit om dit portfolio te verkopen aan een derde partij: BDUmedia (onderdeel van de Koninklijke BDU in Barneveld). Met deze verkoop wordt de meerderheid van de betrokken banen en het voortbestaan van het overgrote deel van de huis-aan-huistitels veiliggesteld.

Eerste stap
BDUmedia is één van de grotere uitgevers van lokale nieuwsmedia in Nederland en ziet de voorgenomen aankoop als een unieke kans om zijn lokale portfolio flink uit te breiden. Als beoogde nieuwe eigenaar neemt BDUmedia vrijwel het volledige weekbladportfolio over met uitzondering van enkele titels waaronder Almere Vandaag. Het banenverlies in journalistieke gelederen ten gevolge van deze voorgenomen transactie blijft daardoor beperkt en verreweg de meeste lokale lezers blijven gewoon hun vertrouwde huis-aan-huisblad ontvangen. In totaal zijn bij dit traject 108 fte betrokken waarvan naar verwachting 32 fte vervallen. Dit betreft voornamelijk ondersteunende en commerciële functies en 8 fte in journalistieke functies. De eerste stap in dit traject is een adviesaanvraag die vandaag bij de Centrale Ondernemingsraad is ingediend. Parallel hieraan worden de betrokken medewerkers geïnformeerd over de voorgenomen plannen.

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en - via een strategische samenwerking met Talpa - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. De missie van TMG is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar www.tmg.nl.