Amsterdam,
06
mei
2008
|
14:01
Europe/Amsterdam

Website Relatieplanet.nl milieuvriendelijk

Datingsite Relatieplanet.nl heeft onlangs zijn webservers verhuist naar EvoSwitch, het enige klimaat neutrale datacenter van Nederland, om zo haar bijdrage te leveren aan een beter milieu.

De nieuwe hosting omgeving staat in het netwerk van LeaseWeb en is beter voor het klimaat omdat er op slimme wijze gebruik wordt gemaakt van energie, vrijkomende warmte en de voordelen van het Nederlandse klimaat.
Relatieplanet.nl behoort tot de meest bezochte websites van Nederland. Dit betekent een enorme belasting van de webservers waarop de site draait, met een dito stroomgebruik. "We gebruiken nu alleen nog maar groene stroom, wat wil zeggen dat de stroom wordt opgewekt met duurzame energiebronnen zoals wind, zon en biomassa" aldus Tjeerd Korenstra van Relatieplanet.nl.
Maar het klimaat neutrale beleid in het datacenter gaat veel verder. Zo wordt de vrijkomende restwarmte slim afgevoerd. En wordt voor de energie verslindende koeling van de apparatuur handig gebruik gemaakt van de koele Nederlandse buitenlucht. Dankzij de Nederlandse temperaturen is hierdoor mechanische koeling voor veertig procent van de tijd helemaal niet meer nodig.
Daarnaast wordt het kleine beetje niet-duurzame energieverbruik van o.a. de noodstroom aggregaten gecompenseerd door de samenwerking van datacenter EvoSwitch met de Climate Neutral Group. Samen werken ze wereldwijd projecten uit die het CO2-evenwicht in de atmosfeer herstellen en op die manier bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem.