Amsterdam,
29
november
2019
|
10:28
Europe/Amsterdam

Weekendmagazine Vrij vernieuwd naar de wens van lezers

Weekendmagazine Vrij, de lifestyle bijlage van de regionale dagbladen van Mediahuis Nederland (Mediahuis), is compleet vernieuwd. Vanaf komende zaterdag 30 november, ontvangen de lezers van Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant de vernieuwde Vrij in magazineformaat.

Reeks veranderingen
Het aanpassen van het weekendmagazine is een van de veranderingen die de regionale dagbladen van Mediahuis zijn ondergaan naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek onder twintigduizend lezers. Zo werden het afgelopen jaar ook de nieuwsapps verbeterd en ondergingen de websites een restyling. Daarnaast werden de papieren kranten uitgebreid met de katernen Groen, Fit, Slim en Sport op zaterdag en werd de opmaak gemoderniseerd.

Betere kwaliteit
Abonnees reageerden enthousiast op het voorstel van de redactie om aan de zaterdagkrant een magazine toe te voegen. Het formaat van het 40 pagina’s tellende magazine is kleiner en het papier van hogere kwaliteit.

Hugo Schneider, hoofdredacteur regionale dagbladen Mediahuis Nederland: "Ik ben ontzettend trots op het resultaat. En ik ben ervan overtuigd dat het vernieuwde weekendmagazine, dat vooral vooral gericht is op vrouwen van 35 tot 50 jaar, bijdraagt aan aantrekkelijke en relevante zaterdagkrant."

Vertrouwde inhoud
De inhoud blijft voor lezers vertrouwd. Veel lezers houden van lekker eten en koken, zo blijkt uit het lezersonderzoek. Ook wonen, reizen en weekenduitjes zijn populair. Aan deze onderwerpen wordt meer aandacht besteed in het nieuwe magazine. En dat geldt ook voor het thema relaties. Yanaika Zomer is een nieuwe columnist, die wekelijks over liefde schrijft. Boer Tom (Groot) verzorgt een wekelijkse rubriek over bloemen en planten en journalist Hanneke van den Berg kookt wekelijks met behulp van een (eigen) recept en deelt haar ervaringen in Vrij.

Klik hier om de eerste, nieuwe uitgave van weekendmagazine Vrij digitaal door te bladeren.